Om

Mitt namn är Olivera Rizova och jag  bor med min man, våra tre barn och fem katter i Eslöv. Här i hjärtat av Skåne är jag uppvuxen och trivs väldigt bra.

Chanty1Så länge jag kan minnas har vi haft katt i vårt hem. Men först när jag flyttade hemifrån 1997 skaffade jag min egen lilla katt – Chanty! Hon var en vanlig bondkatt men hon kom att bli en väldigt älskad katt. Hon betydde väldigt mycket för mig och jag älskade henne innerligt. Tyvärr var hon en ”enmanskatt” och var inte speciellt intresserad av andra människor. Det var i stort sett bara mig hon tydde sig till. Som den sanna kattälskare jag är tittade jag alltid på annonser efter andra katter och läste mycket om olika raser. Så småningom fick jag upp ögonen för Helig Birma. Jag läste mycket om rasen och ville väldigt gärna ha en. De är ju alldeles underbara. Men jag tyckte det var mycket pengar för en katt.

Åren gick och jag tittade ofta på blocket efter andra katter. Så i slutet av oktober 2009 bestämde jag mig för att hälsa på en uppfödare i närheten. Jag besökte då Backkara’s och det hela slutade med att jag fick hem en katt på foder samma dag! Det var underbara lilla Backkara’s Elaine som då var 6 månader gammal!

Jag trodde aldrig att jag skulle bli ägare till en så dyr ras – allra minst 4 stycken! Det är dock ett av de bästa val jag gjort och numera är jag en stolt ägare till fyra underbara Helig Birma katter samt en Ragdoll!

omolivera